dodebarn

Israelske styrker drepte 551 barn under terrorbombingen av Gaza sommeren 2014

* Bildet over: Israelske styrker drepte 551 barn under terrorbombingen av Gaza sommeren 2014
‘Obliterated Families’, er en multimedia dokumentar som ble lansert forrige uke. Den viser det harde livsbetingelsene til mange Gazaboerne – slik at hele verdensopinionen kan få et innblikk i tragedien.

Prosjektet fokuserer på livene til 142 familier som mistet tre eller flere familiemedlemmer under terrorbombingen av enklaven sommeren 2014. En krig Israel kalte ‘Operation Protective Edge’. Men som i realiteten var et brutalt overfall på et av verdens tettest befolkede områder.

Web-dokumentarens format er bilder, tekster, animasjoner, og videointervjuer. Det fire første episodene av dokumentaren er alt vist på nett. Mens enda noen episoder vil bli sluppet i løpet av juli og august. Prosjektet er finansiert av innsamlede midler.

Redaktørene for dokumentaren er Anne Paq og Ala Qandil, i tillegg til dusinvis av media-folk, med ulike kvalifikasjoner. Prosjektet har pågått helt siden den siste bomben falt på Gazastripen sommeren 2014.
Anne Paq møtte og intervjuet personlig 50 familier på Gazastripen. Hvorav 10 av historier ble valgt ut som bidrag til dokumentarserien. Historien til disse familiene er fremstilt både gjennom tekst, bilder og ved videopptak. Og alle familiene hadde mistet flere av sine kjære under den 51 dager lange bombekampanjen i regi av det israelske militære.

En av familiene som er med i dokumentarieserien har beholdt et fragment fra en bombe som drepte tre av familiens barn som opphold seg på taket av familien bolig da en Israelsk bombe rammet deres hjem. Det er med andre ord dystre og vonde menneskelige skjebner som avdekkes i denne dokumentaren.

Bombingen av Gaza varte i 51 dager. Gjenoppbyggingen kan ta 50 år. Situasjonen før den siste bombingen var allerede svært utfordrende for befolkningen. Gaza har vært lutfattig i årevis. Hjelpearbeidere returnerer og sier de har aldri sett et katastrofeområde så ille.

Angrepet ble flere ganger stanset i forsøk på våpenhviler, Hamas gjentatte krav var åpen sjøhavn, få gjenoppbygge flyplass og utreisetillatelse for innbyggerne på Gaza. Dette er enkle minimumskrav for å kunne nærme seg en normal hverdag for innbyggerne. Krav Israel avslo. Hamas lovet også at de ikke ville angripe sivile israelere, noe tapstall faktisk underbygger.

Israel drepte i 2014 flere palestinere enn noe annet år siden seksdagerskrigen i 1967. 2314 palestinere ble drept. 70 % av de drepte var sivile, av disse var 550 barn. På israelsk side ble 67 soldater og 6 sivile drept. Tallene representerer uproposjonaliteten mellom partene. Flere hundretusen palestinsk ble alvorlig traumatisert, og lider enda av mentale senskader etter bombingen av enklaven.
Annonser:

En tanke om “Israelske styrker drepte 551 barn under terrorbombingen av Gaza sommeren 2014”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *