tortur

Sterke vitnemål om brutal Israelsk tortur fra palestinske barn

Palestinske barn i israelske fengsler og interneringssentre forteller at de er blitt torturert, utsatt for verbal trakassering, misbrukt, sparket og slått av israelske forhørsledere etter at de er blitt arrestert, ifølge en advokat tilknyttet «Palestinian Committee of Prisoners’ Affairs».

Hiba Masalha(jobber for PCPA) har intervjuet en rekke palestinske barn, som har vært arrestert og fengslet av Israelske myndigheter. Nå legger han frem en omfattende rapport, som dokumenterer, ut over enhver tvil, at Israel systematisk torturere palestinske barn.

I en uttalelse fra komiteen, viser man til et intervju av 15-åringen Muhammed Abdul-Hafith Atiyeh fra Issawiya området i det okkuperte Øst-Jerusalem. Han forteller at han en natt, rundt klokka 0300 a.m, den 19. april opplevde at «et stort antall israelske soldater og etterretningsoffiserer» raidet familiens hjem – og etter at de hadde ransaket huset tok det med seg unge Atiyeh i et militært kjøretøy.

Noen av de andre 31 palestinere, de fleste av dem mindreårige, som ble arrestert samme natt som Atiyeh. Under et IDF raid i ​​Issawiya, i det som benevnes som en interneringskampanje i regi av israelsk myndigheter, forteller de at de har vært utsatt for grov tortur og andre overgrep fra det Israelske avhørslederne og fangevokternes side.

Mange av disse arrestasjonene har funnet sted i nabolagene til Øst-Jerusalem, der også mange palestinere er blitt internert etter beskyldninger om at de har kastet stein mot israelsk militært personale.

– «Etter at israelske soldater iførte meg håndjern og arresterte meg i mitt hjem,» forteller Atiyeh i intervjuet med PCPA, «slo de meg med knyttneven, med køller, med sine gevær, for så å sparket meg i hodet, ryggen og i magen». Atiyeh sier «han deretter ble dyttet inne i en militær jeep, der han ble plassert mellom to soldater med hodet ned – og «hver gang jeg flyttet på meg slo de meg i ansiktet».


* Palestinske ungdommer og barn utsettes for grov tortur etter at de er blitt arrestert og fengslet av Israelske myndigheter

Atiyeh ble så transportert til en Israelsk interneringsleir, ifølge advokaten Masalha, der unggutten ble tvunget til å «knele med ansiktet mot bakken og hendene i håndjern, bak på ryggen i 10 timer.»

En annen gutt i tenårene, Muhammad Arafat Ubeidat, 16, fra Jabal al-Mukabbir-området i det okkuperte Øst-Jerusalem fortalte Masalha at han ble arrestert i sitt hjem 19 mai klokka 15:00, etter at israelsk politi og soldater hadde ransaket huset hans «for å forsøke å finne noe ulovlig der».

Etter å ha blitt arrestert av Israelske soldater ble Ubeidat bedt om å signere et papir på hebraisk og arabisk der han bekrefter at «ingen hadde slått ham eller eller på annen måte utsatte han for nedverdigende behandling». Og etter at han hadde signert papiret, satte soldatene håndjern bak på ryggen hans og tok ham med til et militært kjøretøy.

Deretter ble Ubeidat plassert mellom to soldater med hodet vendt mot bakken, og slik måtte han sitte resten turen, mens «soldatene slo han i ryggen med albuene og i ansiktet med knyttede never flere ganger.»

Så ble Ubeida tatt med til et Israelsk interneringssenter hvor han ble avhørt i seks timer frem til midnatt, mens hendene og føttene hans var bundet til en stol. De brutale forhørslederne slo han i ansiktet og krevde at han innrømmet et straffbart forhold han ikke hadde vært delaktig i. Israel bruker tortur for å presse frem falske tilståelser, slik at de kan internere unge palestinere.

Ubeida satt isolert i 14 dager i en celle uten tiltale og dom, der han ble utsatt for 17 brutale forhørsøkter.

Dette viser at Israel forlengst har forlatt det humanistiske rettstatprinsipper. For tortur er blitt en integrert del av det Israelske rettsystemet. Og alle lederne i Israel kjenner til denne praksisen. Uten at de har moralsk habitus til å få en slutt på overgrepene – som i dag stort sett kun rammer palestinske barn og ungdommer.
.

.
Kilde:

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=772769

En tanke om “Sterke vitnemål om brutal Israelsk tortur fra palestinske barn”

  1. Dette er systematisk terror fra de som kaller seg «verdens mest moralske hær»……..mens det internasjonale samfunnet passivt godtar…dette blir i framtiden en av de store skamplettene å se tilbake på- med god grunn…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *