settlement

Israel vil etablere en værstasjon i Hebron på Vestbredden for å bistå den ulovlige bosettningen der

Israelske myndigheter har nylig startet byggearbeidene for å etablere den første værstasjonen på den ulovlig okkuperte Vestbredden – for å yte tjenester til de israelske bosettere i Hebron, melder den israelske TV-kanalen Channel 7.

Værstasjonen vil bli etablert i byen Hebron (sør for Jerusalem) ved Ben-Gurion-universitetet i samarbeid med det israelske departementet for landbruk og bygdeutvikling.

Israel har siden 1948 bygget 40 værstasjoner som er plassert ut på ulovlig okkuperte palestinske landområder. Den nye stasjonen vil bli den første på Vestbredden. Channel 7 melder at stasjonen vil bistå de israelske bosettere som arbeider i landbrukssektoren, ved å gi dem nøyaktig informasjon om værprognosene i området.

Andre tjenester som stasjonen vil tilby bosettere er testing  av jordsmonnet og å gi informasjon om grunnvannsnivået, rapporterer Channel 7, og legger til at de fleste jødiske nybyggerbønder i området dyrke druer som blir eksportert til det internasjonale markedet.

Hebron bosettingen er i strid med folkeretten, og på tross av protester fra det internasjonale samfunnet, har Israel fortsatt å bygge nye bosetninger og utvide eksisterende bosetninger for å huse flere jødiske bosettere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, som er palestinske områder som ble okkupert av Israel under 6 dagers krigen i 1967..

Mer info om Hebron.

Hebron (arabisk الخليل, El-Khalil, hebraisk חֶבְרוֹן, Hevron, stedsnavnet er avledet fra ordet «venn») er den største byen på Vestbredden som ligger 35 km sør for Jerusalem, 930 meter over havet. Byen er lokalisert på palestinsk territorium og i den bibelske regionen Judea, og er den nest helligste byen i jødedommen, etter Jerusalem.

Det bor 552 000 palestinere i byen, men også over 500 israelske bosettere som lever i og rundt det historiske jødiske kvarteret.

Hebron er lokalt velkjent for sine druer, fiken, kalkstein, verksteder for keramikk og glassblåsing. Det er også lokalitetene for en betydelig meieriprodusent, al-Junaidi. Gamlebyen i Hebron er karakterisert av smale, buktende gater med steinhus med flate tak, og gamle basarer. Her ligger også Universitet i Hebron og Den palestinske polytekniske skole.

Kilde:

https://www.middleeastmonitor.com/20161114-israel-to-establish-weather-station-in-hebron-settlements-in-the-west-bank-to-serve-settlers/

2 tanker om “Israel vil etablere en værstasjon i Hebron på Vestbredden for å bistå den ulovlige bosettningen der”

  1. De ulovlige bosetningene er en av de største hindrene for fred og en tostatsløsning.
    Over nyttår skal jeg skrive masteroppgave om dette tema og håper jeg da får muligheten til å reise tilbake til Palestina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *