bosetning

Israelsk minister foreslår å bygge 67.000 ulovlige bosettingsenheter på Vestbredden

* Bildet over: En Bedouin landsby nær den ulovlige Maale Adumim bosetningen på den okkuperte Vestbredden

BETHLEHEM (Ma’an) – En israelsk minister presenterte en plan for Knesset, det Israels parlamentet, på tirsdag, og der han tok til orde for bygging av 67.000 nye ulovlige bosetningsboliger på den okkuperte Vestbredden for å dempe de stadig dyrere eiendomsprisene i Israel.

Planen ble foreslått av israels minister for bolig og bygging, Yoav Galant, ifølge det israelske medieorganet Ynet, som en strategi for å takle eiendomskrisen i Tel Aviv, fordi mange israelere ikke lenger har råd til å kjøpe bolig i byen.

Som en løsning på boligmangelen i Israel foreslo Galon å bygge 67.000 leiligheter på den okkuperte Vestbredden – selv om det er ulovlig i henhold til folkeretten, og til tross for rutinemessige fordømmelser av Israels bosetningsaktiviteter fra det internasjonale samfunnets side.

Det palestinske nyhetsbyrået Wafa siterte en rapport fra den israelsk avisen Yedioth Ahronoth som beskriver de israelske planene om å bygge boenhetene som et desperat forsøk på å løse boligkrisen i Israel – og det ved å igangsette en stor utvidelse av den ulovlige bosettingen på palestinske territorium.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lovet å «beskytte bosetterne» i en tale gitt under en seremoni tirsdag som ble avholdt i anledning feiringen av det 50’ende året av den israelske okkupasjonen av de palestinske territoriene på Vestbredden. Gaza og Øst-Jerusalem.

«Ingen vil bli kastet ut fra sine hjem, og jeg gjør alt jeg kan for å beskytte bosetningene,» sa Netanyahu, for å berolige de ekstremistiske bosetterne som vil forsette å bo i «alle deler av Judea og Samaria (Vestbredden)» Og at Israel vil fortsatte å bygge «både innenfor og utenfor bosetningene».

Mellom 500.000 og 600.000 israelere bor i bosetninger i store deler av den okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, noe som er i strid med folkeretten. De anslåtte 196 regjerings- anerkjente israelske bosetninger spredt over det palestinske territoriet er alle ansett som ulovlige i henhold til folkeretten.

Kilde:

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=777537

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *