ehod

Moshe Ya’alon: «Jeg tror Netanyahu vil bli tiltalt for korrupsjon»

Benjamin Netanyahus tidligere forsvarsminister, Ya’alon, forteller til CNN han mener at den israelske statsministeren vil bli tiltalt for korrupsjon.

«Mange korrupsjonsetterforskninger mot familien Netanyahu er under utredning,» fortalte Moshe Ya’alon til CNNs Christiane Amanpour i et intervju der Benjamin Netanyahus tidligere forsvarsminister forteller CNN hva han mener at den israelske statsministeren vil bli anklaget for – da angående korrupsjonssaker.

Israels politi driver to undersøkelser knyttet direkte til Netanyahu. En tredjedel av etterforskningen dreier seg om forsvarsinnkjøp i Netanyahus tid som israelsk statsminister.

Netanyahu har blitt avhørt av israelsk politi flere ganger i forbindelse med de to første undersøkelsene – der han etterforskes for å ha mottatt ulovlige luksusgaver fra forretningsmenn i utlandet, og for å ha inngått en avtale med Arnon Mozes, eier av en av Israels ledende aviser, Yedioth Ahronoth.

Den avtalen skal angivelig ha forpliktet avisen til å tone ned sine angrep på statsministeren i bytte mot at Netanyahu sørget for at støtten til en rivaliserende avis ble redusert.

Netanyahu’s advokat har fortalt CNN at han ikke tror Israels statadvokat vil velge å ta ut tiltale mot statsministeren i forbindelse med det ovennevnte korrupsjonsetterforskningene. Netanyahu har gjentatte ganger nektet for å ha gjort noe galt.

Beslutningen om å kjøpe de tyske marinefartøyene i 2015 ble ikke støttet av Ya’alon, som på den tiden var Netanyahus forsvarsminister.

Ya’alon ble senere erstattet som forsvarsminister og valgte da å trekke seg helt ut av regjeringen, med henvisning til «vanskelige moralske spørsmål, og flere kontroverser med statsministeren. Ya’alon hadde også et anstrengt forhold til flere ministre, og til enkelte representanter i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset».

Ya’alon har senere annonsert at han har til hensikt å danne sitt eget politiske parti for å utfordre Netanyahu ved neste valg.

Som svar på Ya’alons kommentarer til CNN sier en tjenestemann ved statsministerens kontor: «Mr Ya’alons påstander er grunnløse – og han drevet en useriøs agenda mot landets statsminister.

For eksempel har han Forsøkt å fremstille statsminister Netanyahus beslutninger om forsvarsinnkjøp som korrupsjon, mens advokatens kontor uttrykkelig har uttalt at statsministeren ikke engang er blitt undersøkt i sakens anledning. Statsministeren styres av en overordnet vurdering: som er å sikre Israels mot eksterne og indre angrep på statsmakten».

Ya’alon fortalte CNN at han og Netanyahu deler syn på sikkerhet og utenrikspolitikk, men han er kritisk til statsministeren på andre områder.

«Min hovedtvist med statsministeren, så vel som andre medlemmer av regjeringen og koalisjonen, handlet om interne problemer, og politiske prioriteringer,» sier Ya’alon.

«Jeg er ikke stolt av det faktum at vi har korrupsjonssak i israelsk politikk. Men jeg er veldig stolt over det faktum at loven er lik for alle i Israel, og at rettshåndhevende myndighetene er uavhengige, slik at det kan granske alle for korrupsjon, også den Israelske statsministeren».

Kilde:

http://www.cnn.com/2017/07/11/world/israel-amanpour-yaalon-netanyahu/index.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *